maanantai 26. syyskuuta 2011

Näpertelyn iloa

ja todellista riemua. Suuria uusia innostuksia, mahtavia ideoita ja erityisesti toteutuksen mielekkyyttä. Kaikesta tälläisesta on ihana syksy tehty.
Syksy alkaa olla kohta kauneimmillaan sekä myös kauheimmillaankin, mutta minun ajatukset näpertelyiden suhteen on hyvin pitkälti jo joulun tunnelmassa. Suunnittelen ja teen myyntiartikkeleita Helsingin Wanhan Sataman Naisten Joulumessua varten. Mitään suurempia tekeleitä ei ole vielä konkreettisesti valmiina, mutta ideoita ja kokeiluita on senkin edestä päässä jo pyöritelty.
Sain mieheltäni lahjaksi muutama viikko sitten Martha Stewartin suuren askartelu ja käsityökirjan.. Kirjaa on selattu monena iltana ja joitain ideoita olen sieltä koittanut jo kokeillakin.Askartelukauppa Sinellissäkin on tullut viime aikoina vierailtua ahkeraan. Tuo kyseinen Marthan askartelukirja on saanut minut mm. helmien valtaan. Helmiä ja rautalankaa monessa muodossa on tullut hankittua, samoin kuin askartelumassaa josta voi taas tehdä ihan mitä vaan.


Oheisista helmistä olen kokeillut tehdä mm hiuspinnejä, kirjainkoristeita, rintaneuloja.. taivas on vain rajana että mitä kaikkea ihanaa noista voisikaan tehdä. Koitan saada aikatauluuni mahtumaan että pääsisin pikaiselle korukurssillekin. Jos vaikka sen jälkeen saisi perustekniikan korujen tekemiseen, rautalangan vääntämiseen ja sen langan kaunistamiseen. Tässä kuva muutamasta ensimmäisestä harjoittelustani:

kirjain harjoituksia, sudenkorento hiuspinni sekä pieni leppäkerttu rintakoru

Sudenkorento rintakoru

Kukka hiuspinni

Helmien ja langan kanssa näpertely on melko tarkkaa puuhaa, ja hyvin mukaansa tempaavaa. Kun kerran aloittaa, ei malttaisi lopettaa ollenkaan. Usen harmittaa että vuorokaudessa on vain 24h.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti